«Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»

«Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», το δημοφιλές μπεστ σέλερ του παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά, πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 και αγαπήθηκε τόσο πολύ που οι αλλεπάλληλες εκδόσεις του συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς μέχρι σήμερα.

 

Θέμα του έργου

Η Φρικαντέλα είναι μια μάγισσα, τόσο μα τόσο κακιά, που μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δεν χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα. Έτσι, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών. Τους κλέβει τις φωνές και τις φυλακίζει σε ροζ και γαλάζια μπαλόνια. Τα παιδιά, όμως, αποφασισμένα να βρουν τις χαμένες τους φωνές, βάζουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο.

«Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» φυσικά και το είδαμε και αυτό 🙂 .. Eμείς αποφασίσαμε να πάμε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.

Όλα αυτά “γίνονται” στο Christmas Theater, Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.

Εμείς πήγαμε λίγο νωρίτερα. Δεν μπορώ να πω έχει χώρο μπροστά και μπορείς να περάσεις λίγο χρόνο, να τσιμπήσεις κάτι όχι πολύ ακριβά και να περιμένεις να μπεις να παρακολουθήσεις την παράσταση. Έχει και ένα δωμάτιο με καθρέφτες όπου τα παιδιά περνάνε λίγο χρόνο παίζοντας.

O θεατρόφιλος Ορέστης μαζί με την φίλη του Λυδία ετοιμάστηκαν να παρακολουθήσουν την παράσταση. Η Λυδία ήξερε το παραμύθι και έλεγε συνεχώς κάκαντα, κακοριφέρ.. και όλα τα γνωστά.. Εμείς πάλι δεν ξέραμε τίποτα. Τα εισιτήρια που είχαμε πάρει δεν ήταν φθηνά και πάλι δεν μπορώ να πω ότι βλέπανε πολύ καλά από τη θέση Σ15. Πρέπει να καθεσαι πλατεία και σίγουρα στη μέση.

Η παράσταση δυστυχώς άρχισε με 40 λεπτά καθυστέρηση, αλλά δεν μπορώ να πω κάναμε μία βόλτα στον χώρο κατά την οποία πλησιάσαμε και τους μουσικούς. Ανάμεσα τους και φιλικοί μουσικοί οι οποίοι άφηναν τα παιδιά να γνωρίσουν και να ακουμπήσουν τα μουσικά όργανα.

Η παράσταση ξεκινά και περιμέναμε όλοι με ανυπομονησία να ακούσουμε την Φρικαντέλα, όπου ξαφνικά άρχισε η όπερα που μας δυσκόλεψε αρκετά. Η όπερα σε συνεργασία με την κακή ηχητική του χώρου δεν βοηθούσαν να καταλάβουμε τι λένε οι ηθοποιοί. Κάποια στιγμή ο μικρός με ρώτησε τι λένε; Δεν μπορούσε να καταλάβει. Το πρώτο μέρος της παράστασης ήταν λίγο δύσκολο.

Σκηνικά, εφέ, κουστούμια βέβαια ήταν φοβερά. Αυτό φάνηκε πιο πολύ στο δεύτερο μέρος όπου εναλλάσσονταν περισσότερα σκηνικά. Εντυπωσιακά όλα.  Το δεύτερο μέρος σε κρατούσε και ήταν πολύ ευχάριστο. Παιδάκια που τραγουδούν τα κάλαντα από πολλές περιοχές σε ταξιδεύουν σε μία χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Για το ίδιο το παραμύθι δεν μπορώ να πω αν ακολούθησε όλη την πλοκή.

Παρόλα τα σχόλια τα παιδιά νομίζω ότι πέρασαν καλά . Δύο ώρες παράσταση και την παρακολουθήσαμε όλη και δεν μας ζήτησαν να φύγουμε.

 

Αφήστε το σχόλιο σας